NYHETSBREV MARS 2020

 

 

Hej!

Trots lågsäsong och mörker (nu börjar det ljusna tack och lov) har jag varit och plåtat Lilla Bjers-kocken Hanna Lukowiesky för ICA Buffé, träffat Therese som gjutit Stockholms betonglejon och gjort en del kul redaktionella grejer. Jag visar också några jobb från sommaren, bl.a. från Kneippbyn, där jag tror du kommer få härliga sommarkänslor. Scrolla neråt väl!
 

Glassar, kittlande åk och sommarlovsskratt


I somras gjorde jag tillsammans med Segerberg media nytt material för Kneippbyns sommar- och vattenland. Se mer på min hemsida
 


Hanna Lukowiesky för tidningen Buffé

Matens inverkan på klimatet diskuteras flitigt, inte minst inom restaurangbranschen. Jag fick porträttera Hanna Lukowiesky på Lilla Bjers i ett reportage för ICA Buffé om hållbarhet och framtidshopp.
 

Pirrvittar, idburgare och stenåldersmat


Gotlands Museum har gett ut denna spännande bok om gotländska matvanor och sedvänjor genom tiderna. Jag har fotat omslag och matbilder där varje tidsepok representeras i både typisk mat och rekvisita. Jag fick smaka på kokta kringlor, glögginlagda valnötter och saffranspannkaka på emmervete.
 
 

Porträtt för AMF Pension

Här har jag plåtat Therese Melin som jobbar som betongare på Skanska Gotland. Hon har gjutit de stora betonglejonen som nu står på Drottninggatan i Stockholm. Artikeln som är för AMF Pension handlar både om hennes yrke och om att tjäna pengar till sin egen tjänstepension och framtid. Det blev fint! Och på sista bilden syns ju jag 🙂
 

Årets snabbaste jobb


Revs av med dessa porträtt för Unionen. I december träffade jag Heidi som är klubbordförande på Payex och i januari Monica som varit fackligt engagerad på Destination Gotlands bokning. Såna jobb gör jag gärna fler av!
 

Annorlunda uppdrag för Temperahuset


Och mest spännande just nu är ett uppdrag för Temperahuset som säljer äggoljetemperafärg. Stylar gör stilsäkra Elin Broberg på Lyckliga Gården i Eksta. Jag blir otroligt sugen på att köpa ett hus och måla allt med detta fantastiska pigment.
 

Miriam Bryant på
Sommarkväll på Gåsemora

 

Instagram
Email

Vill du jobba med mig? Jag sitter på frilanskontoret Rosa Gården vid Slottsparken/ Kommendantsbacken i Visby, hör av dig så tar vi en kaffe.

Ring 0725-254565
Maila linnea@linnearonstrom.com
www.linnearonstrom.comKlart slut,

Copyright © 2020 Fotograf Linnea Ronström
Facebook
Twitter
Link
Website
 


 

NYHETSBREV, NOVEMBER 2019

 


Hej!


Jag är omåttligt peppad på att skicka det här lilla brevet till dig, för jag har gjort några sjysta uppdrag på senaste! I ett nyhetsbrev från en fotograf följer så klart många bilder (vem gillar inte det?!), så låt oss ta en minut och scrolla långsamt nedåt.


Bildbank för Gotlandshem

I våras började jag tillsammans med Gotlandshem skapa deras nya bildbank med viljan att kommunicera trygghet och gemenskap. Jag försöker alltid att fotografera medveten om de normer och stereotyper som finns. På just denna plåtning var det viktigt att pappan fick vara varm och omhändertagande. Om du vill lära dig mer om att arbeta med genusmedvetna och inkluderande bilder har Genusfotografen (Tomas Gunnarsson), gjort en fantastisk handbok. Kolla in ”Bilder som förändrar världen” – en handbok i genusmedvetet och inkluderande foto
Vi letar fortfarande efter härliga personer, gärna med olika ursprung, som bor i Gotlandshem och som skulle vilja va med på en rolig fotografering. Känner du nån? Hör av dig


 

Det coolaste uppdraget jag gjort!Här står jag i en liten korg, upplyft av en gigantisk kran, ute på en rigg, 6km utanför Burgsviks hamn. Uppdraget innebar dokumentation vid byte av vindkraftspropellrar TILL HAVS, för danska Momentum-gruppen
 

Två omslag

  
Boken Heartists, utgiven av Fornsalens förlag och Johanna Pietikäinen 2019, handlar om konstnärerna Carolina Benedicks-Bruce och William Blair Bruce som skapade konstnärshemmet Brucebo. Jag har fotat omslag och några bilder inuti.
Omslaget till branschföreningen Kost & Närings facktidning plåtades på Almedalsveckan med civilminister Ardalan Shekarabi och Anna Svartsjö, från föreningens upphandlingsgrupp. Detta är dessutom deras allra första nummer!
 


Länsstyrelsens Gotlandsbilaga
i Dagens Industri

 

Bildbank för Svenska Lottakåren


En regnig julidag fotograferade jag kårens tjejläger på Fårö. Det viktiga för mig var att förmedla glädje, närvaro och rörelse. Kolla fler bilder här. 
Maila mig!Vill du jobba med mig? Jag har flyttat in på frilanskontoret Rosa Gården vid Slottsparken/ Kommendantsbacken i Visby, 
hör av dig så tar vi en kaffe 🙂

Ring 0725-254565
Maila linnea@linnearonstrom.com
www.linnearonstrom.com


Klart slut,
Email
Instagram
Copyright © 2019 Fotograf Linnea Ronström